DOLAR 32,2033 0.07%
EURO 34,9944 -0.01%
ALTIN 2.513,740,15
BITCOIN 22817545.79593%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar

Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar

ABONE OL
30 Nisan 2024 19:00
Yenilebilir yabani otları eğitimde tanıdılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği  “Yenilebilir yabani otlar” eğitimine katılanlar,  bilmedikleri bir çok otu tanıdı ve nasıl tüketebileceklerini öğrendi. 

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Yenilebilir Yabani Otlar Eğitimi”  büyük ilgi gördü. 

Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleşen eğitimi ziraat mühendisi Kemal Özdemir verdi.
Katılımın ağır olduğu eğitimde Özdemir, iştirakçilere hem yenilebilir yabani otlar kümesindeki bitkileri tanıttı, hem de tüketilebilirliği hakkında bilgiler verdi. Yabani otların yüzyıllardır insan beslenmesinde kıymetli rol oynadığını kaydeden Özdemir, “Baharın gelişiyle tabiatta çıkmaya başlayan yabani otlar gastronomik ve bitkisel zenginlik açısından ülkemizde değerli bir yere sahiptir. Ülkemizde yaklaşık 12 bin bitki tipi bulunmakta ve bunların 4 bine yakını endemiktir.

Yenilebilir yabani otlar kümesinde yer alan bitkiler birebir vakitte düşük bütçeli besinler ortasında yer almaktadır. Tatlarının nasıl olduğunu ya da ne yemekler yapıldığını göstermek için Hasanağa Besin Merkezi’nde uzman ekiple  6 farklı tanım uyguladık. Hem düşük bütçeli hem de sıhhat açısında yararlı yabani otları yeterli tanıyıp tüketebilirsiniz” diye konuştu. 

Eğitim sonunda yabani otlardan yapılan yiyecekler de tanıtıldı. İştirakçiler gelincik şerbeti, çiriş otu böreği, semiz otu-sebzeli arpa şehriye salatası, balık otu turşusu, balık otu kavurması, ısırganlı kiş ve gelincik köftesi  yiyeceklerin tadına bakarak yabani otlarla neler yapabileceklerini de öğrendi.  

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.